Hero image

Ο σκοπός μας

Ο λόγος ύπαρξής μας είναι, να επιβιώνουμε και να μεγαλώνουμε αρμονικά με τις αξίες μας, δημιουργώντας εξαίρετη και διατηρήσιμη οικονομική αξία, για την ευημερία των ανθρώπων μας και της κοινωνίας.

Η Ιστορία μας

1922- 1951
1952- 1971
1972- 1991
1992- 2000
2001- 2003
2004- 2007
2008- 2010
2011- 2013
2014- 2020
1922- 2022

-Συναρμολόγηση αυτοκινήτων Willys Overland, φορτηγών και λεωφορείων Diamond T και International, ρεκτιφιέ μηχανών εσωτερικής καύσεως στη Θεσσαλονίκη και από το 1948 και στην Αθήνα.

-Πρωτοπορία στη δηζελοκίνηση (Perkins), στην κατασκευή τρακτέρ (International Harvester), και ηλεκτροπαραγώγων ζευγών (Petrogen) και στα μηχανήματα σηράγγων (TBM Robbins).

-Πρωτοπορία στη σχεδίαση και κατασκευή του ελληνικού οχήματος Polytrak.
Κατασκευή κινητήρων (Lombardini).

-Είσοδος πάλι στο τομέα των φορτηγών και λεωφορείων (Mack και Scania).

-Εμπλουτισμός του τομέα μηχανημάτων έργων και μεταλλείων (Wagner, Terex και Ingersoll-Rand).

-Είσοδος στον τομέα εξωλέμβιων κινητήρων (Johnson) και στον τομέα ηλεκτρονικών (Texas Instruments και National Semiconductors).

-Εμβάθυνση δυνατοτήτων στο service (επένδυση ΣΕΜΚΑ), στα συστήματα πληροφόρησης (ανανέωση και επέκταση υπολογιστών) και στα συστήματα ελέγχου εργασιών και παρακίνησης προσωπικού.

-Σημαντική βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων.

-Ανάληψη αντιπροσωπείας εξωλέμβιων κινητήρων Evinrude, σκαφών Zodiac, οχημάτων Isuzu, περονοφώρων Hyster και μηχανημάτων συντήρησης βιομηχανικών δαπέδων Tennant.

-Εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

-Εξαγορά της Mecmotors Hellas που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά τους πετρελαιοκινητήρες Ruggerini.

-Εξασφαλίσθηκε η μακροχρόνια χρήση ζωτικού χώρου 9.000 τετραγωνικών μέτρων κτιρίων και οικοπέδων ομόρων με τις εγκαταστάσεις της Εταιρίας στην Ιερά Οδό.

-Σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με την Καναδική Bombardier που εξαγόρασε την δραστηριότητα των εξωλέμβιων κινητήρων Johnson και Evinrude, για τη διάθεση στην Ελλάδα όλων των προϊόντων της στον τομέα της αναψυχής καθώς και των προσωπικών υδροσκαφών Sea-Doo.

-Ανάληψη αντιπροσωπείας των γεωργικών μηχανημάτων McCormick και Belarus και των μεγάλων εκσκαπτικών μηχανημάτων O&K και Unit Rig.

-Ανάληψη αντιπροσωπείας επαγγελματικών οχημάτων Isuzu (Pickup).

-Ανάληψη αντιπροσωπείας των βενζινοκινητήρων Briggs & Stratton, των πλαστικών σκαφών Νorthstar, και των Οχημάτων Παντός Εδάφους (ATVs) της Bombardier.

-Η Εταιρία προχώρησε στην εξαγορά των εταιριών, Exide Technologies Ανώνυμη Εταιρία Εμπορίας Συσσωρευτών, θυγατρικής της Exide Technologies, καθώς και της εταιρίας Πισιμίσης ΑΕΒΕ, που δραστηριοποιούνται κυρίως στο τομέα των μπαταριών αυτοκινήτων.

-Υπογραφή συμφωνίας με την Isuzu Motors Ltd για την αντιπροσώπευση των επαγγελματικών οχημάτων Isuzu στη Βουλγαρία.

-Ανάληψη αντιπροσωπείας του Can-Am Spyder roadster της Bombardier

-Εξαγορά από την Shell Ελλάς Α.Ε της δραστηριότητας πωλήσεων και εμπορίας λιπαντικών αυτοκινήτου, ναυτιλίας, αεροπορίας και βιομηχανίας. Η Εταιρία θα παρέχει υπηρεσίες παράδοσης λιπαντικών στους διεθνείς πελάτες ναυτιλίας της Shell Marine Products (SMP).

-Ανάληψη αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Land Rover

-Ανάληψη αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Jaguar

-Ανάληψη αντιπροσωπείας εξωλέμβιων κινητήρων Tohatsu

-Ανάληψη αντιπροσωπείας αγροτικών μηχανημάτων Landini

-Ανάληψη αντιπροσωπίας οχημάτων Maxus & μηχανημάτων κήπου και δάσους ΟLeo Mac & βιομηχανικούς κινητήρες της Mitsubishi Heavy Industries

-Ανάληψη αντιπροσωπίας ηλεκτρικών οχημάτων BYD

-Ανάληψη αντιπροσωπείας αγροτικών μηχανημάτων Kubota

-Ανάληψη αντιπροσωπείας ελαστικών Cooper & Avon

Οι Αξίες μας

Value icon

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Η ποιότητα, η δημιουργικότητα, η ενέργεια και η παρακίνηση των ανθρώπων της Εταιρίας είναι ο κυριότερος παράγων όποιας επιτυχίας της. Οι άνθρωποι από τη φύση τους επιζητούν την επιτυχία, ιδιαίτερα αυτήν που αποκτάται αξιοκρατικά. Η διαφορετικότητα των ανθρώπων είναι πολύτιμη. Μόνο με αμοιβαία εκτίμηση, εμπιστοσύνη και αφοσίωση μπορεί να επιτευχθεί οτιδήποτε που να έχει διάρκεια. Όταν αυτά υπάρχουν, οι άνθρωποι τα ανταποδίδουν γενναιόδωρα.

Value icon

ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Πάντα τηρούμε τις υποσχέσεις μας στους πελάτες μας, στους πιστωτές μας, στους συνεργάτες μας. Γι’αυτό είμαστε προσεκτικοί προκειμένου να υποσχεθούμε κάτι, γιατί αν το υποσχεθούμε θα το τηρήσομε έστω και με ζημία μας. Εκτιμούμε την ειλικρίνεια.

Value icon

ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προσπαθούμε να είμαστε πρωταθλητές σε ο,τι κάνουμε. Οι άνθρωποι μας να είναι οι καλύτεροι στο είδος τους, όχι απλά αρκετά καλοί. Γι’αυτό ποτέ δεν εφησυχάζομε, εργαζόμαστε σκληρά και επιζητούμε την καινοτομία και την πρόοδο παντού και πάντα. Πιστεύουμε ότι τα πρωταθλήματα κατακτώνται και διατηρούνται όχι με στιγμιαίες εξάρσεις, αλλά με συνεχή, συστηματική και πειθαρχική βελτίωση.

Value icon

ΦΕΙΔΩ

Επιτυγχάνουμε πλούσιους καρπούς με φειδωλούς πόρους. Όπως η φύση, που με 118 στοιχεία δημιουργεί όλη την ποικιλία των ειδών, επιζητούμε την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων με λίγους, λιτούς και απλούς πόρους.

Value icon

ΣΥΝΕΣΗ

Πιστεύουμε στη διαρκή και θεμελιωμένη πρόοδο που επιτυγχάνεται με πολλά μικρά, δοκιμαστικά βήματα, όχι με ριψοκίνδυνα άλματα.